Realizacja – 2014

Inspiracją dla formy architektonicznej i detali był styl skandynawski – wykończenia z drewna, dużo jasnych kolorów, prostota formy i otwarcie na przyrodę. Budynek wpasowaliśmy w trudny teren istniejącej skarpy co pozwoliło stworzyć  kondygnację użytkową w poziomie piwnicy mieszczącą  garaż  i małe SPA. Budynek z zewnątrz dzięki dobremu wpasowaniu się w teren wydaje się mniejszy niż w rzeczywistości – a w środku mamy ponad 250m2 powierzchni dla domowników!

Bardzo ważne dla nas projektantów i inwestorów było maksymalne otwarcie się na otaczającą działkę przyrodę  - udało się to zrealizować poprzez duże przeszklenia salonu, drewniany taras od strony południowej oraz duży taras na gruncie połączony funkcjonalnie z salonem i kuchnią od strony zachodniej.

Dom ten jest wyposażony we wszystkie nowoczesne systemy pozwalające śmiało nazwać go domem przyjaznym dla środowiska i kieszeni użytkownika.

We współpracy z projektantami zieleni oraz projektantką wnętrz  udało się stworzyć przestrzeń która odpowiada  pierwotnym założeniom inwestorów i stała się nowym domem dla rodziny.